Betapasztott szájú plüssjátékokat vitt a kormánypárt irodáihoz az MSZP ifjúsági tagozata. Donáth Anna közben az elnök tanácsadóinak írt nyílt levelet.


Tovább tiltakozik az ellenzék Novák Katalin kegyelmi döntése ellen, amiatt, hogy az államfő a pápalátogatás apropóján szabadon engedett egy pedofil ügyben elítélt bűnözőt. Az MSZP ifjúsági tagozata, a Societas például betapasztott szájú plüssjátékokat és plakátokat ragasztott több Fidesz-irodára. Plakátjukon az áll:

Donáth Anna, a Momentum elnöke Novák tanácsadóihoz fordult egy nyílt levélben. Donáth azt kéri a tanácsadóktól – többek között Balog Zoltántól, Lackfi Jánostól, Gundel Takács Gábortól, Vizi E. Szilvesztertől és Szörényi Leventétől –, hogy álljanak ki a pedofil bűnöző és bűntársa áldozataiért.

Az LMP egy rendkívüli ülésre hívná össze a parlament igazságügyi bizottságát. A bizottság KDNP-s elnökétől, Vejkey Imrétől azt is kérték, hívja meg Varga Juditot is.

Novák Katalin a bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettesének adott kegyelmet, aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat. Az elnöki döntés értelmében – melyhez kellett az akkori igazságügyi miniszter, Varga Judit jóváhagyása is – az igazgatóhelyettes mentesült olyan retorziók alól is, mint például a foglalkozástól való eltiltás, így ha akar, ismét dolgozhat gyerekekkel.

A hallgatást nemrég végre Novák is megtörte, aki azt nyilatkozta a döntéséről: „természetes az, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket, és adott esetben ezek a kérdések megválaszolatlanak maradnak”.

(Via Telex)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!