Mint megírtuk, gyilkosság áldozata lehetett egy 11 éves kislány Romániában, aki múlt pénteken tűnt el, és vasárnap találták meg a holttestét.

A gyerek a Dâmbovița megyében fekvő Gura Şuţii településen járt iskolába, ahonnan péntek délután nem érkezett haza.

A család még aznap jelentette a kislány eltűnését, több száz rendőr kezdte el keresni. Még helikopterrel és drónokkal is próbáltak a gyerek nyomára bukkanni.

Végül már csak holtan találtak rá vasárnap délután Produlești község közelében, egy mezőn. Testén külsérelmi nyomok voltak, ez alapján a nyomozó hatóságok szerint elrabolhatták és megölhették a kislányt.

Sajtóinformációk szerint az első számú gyanúsítottja egy holland állampolgár.

Az ügyben folytatott nyomozást vezető ügyész, Mihai Dincă vasárnap esti sajtótájékoztatón új információkat közölt az esetről.

Az eddigi vizsgálatok alapján a kislány már nem élt, amikor a rendőrséget értesítették az eltűnéséről.

Több térfigyelő kamera felvételeit is megvizsgálták, az egyiken pedig látszik egy személy, aki az autójával elhagyja Gura Şuţii települést, és csak harminc perc elteltével hajt be a következő faluba, bár normális körülmények között a két település közötti távolság 2-3 perc alatt megtehető

- számolt be róla a Transindex.ro.

A Maszol.ro szerint a felvételekből az is kiderült, hogy

a kislány délután öt óráig volt iskolában, az intézmény térfigyelő kamerája rögzítette is azt a pillanatot, amikor kilépett az iskolából. Negyed órával később, a saját házuktól alig több mint 350 méterre rabolták el.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>