Az indoklás szerint büntetlen előéletű volt, és a diákok már nem voltak a fociakadémia tagjai, azaz nem találkozhatott volna velük.


Szökésben egy pedofíliával gyanúsított fociedző és gyermekfelügyelő, aki a nyomozók szerint két 14 éves fiút molesztált még 2022 novemberében egy diákszállón – adta hírül az RTL.

A beregszászi, 54 éves férfi majdnem egy évet ült letartóztatásban, de később nem kérvényezték ennek a meghosszabítását. Házi őrizetbe engedték Tarpára, innen szökött meg tavaly ősszel. Azóta nem találják.

Az 54 éves beregszászi férfi egy tivadari (Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei) diákszállón lakott, itt felügyelte a gyerekeket is. Többségében kárpátaljai focistanövendékekre vigyázott. A gyanú szerint a takarodó után erőszakoskodott a két fiúval, akik épphogy betöltötték a 14-et.

„A rendőrség 2022. december elején őrizetbe vette a férfit és gyanúsítottként hallgatta ki, minősített szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt” – közölte a csatorna Híradójával Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei főügyészség szóvivője. Ezután majdnem egy évet letartóztatásban ült, de a bíróság tavaly november elején bűnügyi felügyeletbe küldte. Az ügyészség nem indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását, mert a férfi büntetlen előéletű volt, és akkor már a két érintett gyerek nem volt az akadémia diákja.

A Híradó úgy tudja:

Bódi József, a sportszálló gondnoka többször is találkozott a férfival, és rendes embernek ismerte meg. „Nagyon megbízhatónak tartottam, hát mire a gyerekek felkeltek ki volt minden takarítva. Szemetet kihordta tőlünk, mindent megcsinált” – nyilatkozta.

Ha a pedofílával gyanúsított férfit később elfogják és elítélik, akár 15 év börtönt is kaphat.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!