Vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök az irodájában fogadta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nem rég újraválasztott elnökét, Parragh Lászlót. A megbeszélésen a gazdaság működőképességének fenntartása és a vállalatok terheinek enyhítése érdekében a kamara elnöke egyebek mellett azt javasolta a kormányfőnek, hogy egy évre, 2021-re függesszék fel az önkormányzatoknak fizetendő helyi iparűzési adót, valamint hogy a társasági adót is mérsékeljék jövőre, 9 százalékról 5 százalékra - számolt be róla az RTL Klub Híradója.


Az Mfor munkatársának a kamara elnöke azt is elmondta, a járványhelyzet nagyon abba az irányba tart, hogy muszáj lesz bezárni a vendéglátóhelyeket, szálláshelyeket. Ebben az esetben viszont nem lehet magukra hagyni a működtetőket - nem beszélve arról, hogy a magyar gazdaság egyik húzóágazatáról van szó - ezért azt a kamara szorgalmazza, hogy az állam vállalja át a vendéglátóhelyek, szálláshelyek bérköltségeinek 80 százalékát. Hasonló elven pedig a szálláshely-foglalások visszatérítésénél is állami részvételt javasolnak. Így is nagy kérdés, hogy mennyien tudnak majd talpon maradni a következő időszakban.

Bértámogatás volt a járvány első hullámában is, de akkor nem csak a vendéglátásban. Augusztus végéig lehetett igényelni.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!