Megkezdődik Normafán a Konkoly-Thege úti murvás parkoló rendbetétele és bővítése, ezért szerdától a területet lezárják, közölte a XII. kerületi önkormányzat hétfőn. A Normafa Síház melletti, védett erdőterületen lévő, aszfaltozott parkoló és a buszforduló helyén hamarosan zöldterületet, büfét, közösségi teret hoznak létre. A kieső parkolóhelyeket a nem védett erdőterületen lévő, jelenlegi murvás parkoló rendbetételével és bővítésével pótolják majd. A Normafánál a parkolóáthelyezés miatt áprilistól mindössze 65 parkolóhely áll majd rendelkezésre a síház melletti aszfaltos parkolóban.

Az önkormányzat a koronavírus-járvány miatt arra kérte a kirándulókat, hogy ne a Normafát válasszák szabadidős tevékenységükhöz, hanem a budai hegyek kevésbé látogatott területeit, kirándulóösvényeit. Már korábban lezárták a játszótereket, tűzrakóhelyeket, a szabadtéri fitneszparkot, nem látogatható az Erzsébet-kilátó sem, nem jár a libegő, és bezártak a területen levő büfék is.

Azt kérik a budapestiektől, hogy ne menjenek a Normafára

A park igazgatója szerint a vészhelyzet és a tilalmak ellenére tömegesen töltik az időt a Normafán, rendészek is ellenőrizni fognak.

Kiemelt képünk március 20-án készült a Normafánál. Fotó: Farkas Norbert / 24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!