A lehűléssel együtt zivatarok is érkeznek, de addig fokozatosan melegedik és akár 30 fölött is lehet a csúcshőmérséklet.


Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből legfeljebb csak néhol északon és északkeleten fordulhat elő futó zápor. Az északnyugati szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 8 és 15, délután 24 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet - írja az Időkép.

Pénteken fátyol- és gomolyfelhők időként megzavarhatják a napsütést, de számottevő csapadék sehol sem valőszínű. A Dunántúlon többfelé élénk lökések kísérhetik a délire forduló szelet. Délutánra 27 és 32 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton egy hidegfront hatására több helyen is előfordulhat zápor, zivatar a napos időszakok mellett. Sokfelé élénk lehet a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 32 fok között alakulhat, elsősorban a Dunántúlon mérséklődhet a meleg.

Vasárnap és hétfőn napos-gomolyfelhős időre van kilátás, de csak helyenként alakulhat ki átmenetileg zápor, zivatar. Főként vasárnap lehet élénk, olykor erős a nyugati-északnyugati szél. A legtöbb helyen 30 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!