Jöhetnek borongós órák is, futó záporok, hajnalban hűvösebb lesz, de napközben akár 26-28 fok is jöhet.


Pénteken országszerte sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor. Többfelé élénk lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalra délkeleten pára- és ködfoltok képződhetnek. Reggel általában 4 és 12 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, de a hidegre érzékeny helyeken pár fokkal hidegebb lehet. Délutánra 21 és 25 fok közé melegszik a levegő - írja az Időkép.

Szombaton kezdetben kevesebb, délután már több felhő lesz az égen, és helyenként az ország északkeleti harmadában, valamint néhol délen átmenetileg záporok is kialakulhatnak. Az északias szél nyugaton, valamint a keleti és az északkeleti tájakon élénkülhet meg. A hajnali 4-13 fokot követően délután 21-26 fokot mérhetünk.

Vasárnap a napos időszakok mellett már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön is számítani kell záporok, zivatarok kialakulására. Sokfelé élénk lesz az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!