A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség rablás miatt emelt vádat egy fiatal férfi és nő ellen, mert a város egyik csendes utcájában megtámadtak egy idős asszonyt és kitépték a nyakából az arany nyakláncát.


A szegényes körülmények közt élő szerelmespár Hajdúböszörmény egyik utcáján sétált, amikor észrevették a járókerettel közlekedő nénit. 200-300 méteren keresztül, kissé lemaradva követték, majd egy csendesebb utcába érve, ahol nem tartózkodott senki, utolérték. Ekkor a férfi hátulról megragadta a nő nyakát, a közeli kerítéshez szorította, másik kezével pedig megpróbálta leszakítani róla a nyakláncot.

Az asszony egyik kezével megfogta a láncot, miközben a férfi többször megrántotta, így az elszakadt. Az ékszer egyik darabja az elkövetőnél, a másik darabja pedig az asszony kezében maradt. A nyaklánc elvétele során a férfi társa mindvégig az asszony mögött tartózkodott és figyelte, hogy feltűnik-e járókelő az utcán. A nő mindeközben segítségért kiáltott, melyet szerencsére a közelben lakók észleltek.

A pár még aznap egy zálogházban értékesítette a nyakláncdarabot.. A közel 30 ezer forintból élelmiszert vettek, majd szobát béreltek egy helyi panzióban. Sokáig azonban nem tartott az örömük, mert a rendőrség itt fogta el őket.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő férfi ellen tettesként, míg a bűnügyi felügyelet alatt álló nő ellen bűnsegédként elkövetett, a bűncselekmény felismerésére elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Az ügyészség fegyházat kért a két elkövetőre.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!