Nem sokkal leszállás előtt érte el a gépet az erős légáramlat. Volt, aki az eszméletét is elveszítette.


Durva turbulenciába került egy Phoenixből Honoluluba tartó repülőgép vasárnap – írja az Insider.

A Hawai Airlines 35-ös járata nem sokkal azután került bajba, hogy leszállt volna Honoluluban, körülbelül 10:50-kor. Az Airbus A330-as gép tele volt, összesen 278 utas és a 10 fős személyzet volt a fedélzeten.

A honolului mentőszolgálat is megerősítette, hogy

Jon Snook, a Hawai Airlines ügyvezető alelnöke és operatív vezetője szerint a turbulencia előtt már jelezték az utasoknak, hogy be kell kapcsolniuk a biztonsági övet, ugyanakkor az ritkán fordul elő, hogy ilyen erősségű légáramlat minden előjel nélkül következik be. „Nagyon örülünk annak, hogy senkinek sem kritikus az állapota. Sokkal rosszabb is lehetett volna” – nyilatkozta.

Az egyik utas, Kayle Reyes azt nyilatkozta a Hawai News Now nevű hírportálnak, hogy

– mondta.

„Körülöttem az emberek sírtak, véreztek, és próbáltak kapaszkodni” – nyilatkozta egy másik utas, Jazmin Bitanga. A barátjánál lévő vizes palack olyan erővel repült ki a kezéből a gép egyik hirtelen süllyedésekor, hogy be is repedt tőle a mennyezet.

 

Hawaii News Now (@hawaiinewsnow) által megosztott bejegyzés

Rengeteg tűzoltó és mentő sietett az utasok segítségére, sokak kisebb sérülését a helyszínen látták el, 20 embert kellett kórházba szállítani. Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint a gép valószínűleg egy zivataron ment át, és ez okozta a turbulenciát. Aznap egy erős hidegfront is elérte az államot.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!