Több külföldi lap is címlapján foglalkozik az egyre nagyobbra dagadó olimpiai bokszbotránnyal. A biológiai férfi Helif ellen előző meccsét feladta ellenfele, szombaton a magyar ökölvívóval csap össze.


Tele van a világsajtó Hámori Luca és Iman Helif szombat délutáni meccsével. A két ökölvívó a párizsi olimpia negyeddöntőjében csap össze. A mérkőzés pikantériáját a Helif neme körül kirobbant botrány adja: az algériai sportolót tavaly kizárták a világbajnokságról, mert túl magas volt a tesztoszteron-szintje, vagyis biológiailag férfi.

Hámori Luca úgy fogalmazott, hogy kinézetre és alkatra is nagyon fiús a szombati ellenfele, akitől egyáltalán nem fél. Annak ellenére sem, hogy az olasz Carini mindössze 46 másodperc után feladta a Helif elleni meccsét arra hivatkozva, hogy veszélyben érzi a testi épségét. Azt mondta, hogy soha életében nem kapott még ekkora pofonokat a szorítóban.

A Helif neme körüli viták és Hámori bátorsága több külföldi lap címlapján is szerepel. A spanyol Marca például azt írja, hogy a magyar ökölvívó „koncentrációja rendíthetetlen, lelkesedését nem törte meg a Helif körüli médiafelhajtás”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!