Az eset egy budapesti óvodában történt, a kislány 8 napon túli sérüléseket szenvedett.


A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 48 éves nővel szemben, aki óvodaüzemeltetőként nem burkoltatta be a hűtő-fűtő elektromos berendezéseket, és emiatt egy kislány áramütést szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség közlemény szerint az óvodának a hagyományos falak helyett üvegfalai voltak, így a helyiségekben a hűtő-fűtő berendezéseket a gyári kialakítással szemben nem a falon vagy az álmennyezeten, hanem a fal előtt, a földön kellett elhelyezni, emiatt azok villamos csatlakozása nyitott, hozzáférhető volt.

A kivitelező árajánlatot is adott a szükséges faburkolásra, de a nő ezt nem fogadta el, és a biztonságos használatot szolgáló burkolást mástól sem rendelte meg.

Annak ellenére, hogy az óvodai dolgozók dobozokkal, párnákkal és székekkel igyekeztek megakadályozni, hogy a gyerekek a nyitott villamos csatlakozású hűtő-fűtő gépek mögé kerülhessenek,

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a 48 éves óvodaüzemeltetőt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványoz.

Forrás: MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!