A férfi a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban Orbán Viktor gimnáziumi osztálytársa volt.


Szeptember 15-én reggel, a háza előtt fogták el a nyomozók N. J.-t, a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) addigra már elnöki pozíciójából eltávolított vezetőjét, aki a céges laptopján csaknem 400 gyermekpornó-felvételt tárolt — tudta meg a hvg.hu.

A férfihoz egy hazai feljelentés során jutottak el. A lap információi szerint N. J. nem sokkal korábban még az Agrárminisztérium alá tartozó költségvetési szerv, az NFK volt a szervezet 2019-es megalakulásától kezdve.

Leváltását ameddig lehetett, titokban tartották: az NFK honlapján csak szeptember 15-én frissítették a vezetők névsorát, ahol elnökként már nem szerepelt, majd másnap jelentette be az ügyészség, hogy „egy meg nem nevezett volt állami vezető” számítógépen találtak jelentős mennyiségű gyerekpornót.

N. J. következetesen tagadta a bűnösségét, de a bíró nem kételkedik a gyanú megalapozottságában. A bíróság szerint „nem egyszeri, elszigetelt esetről van szó”, és a hvg.hu is úgy értesült, hogy „évek óta ismert volt vele kapcsolatban a probléma”.

N. J. korábban a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet elnöke volt, ahová 2010-ben elnökhelyettesnek hívták. Korábban némi bankos és biztosítós múlt után egy székesfehérvári szakközépiskolában volt tanár. A portál érdekességképp megjegyzi:

N. J. ügye akkor robbant ki, amikor a Fidesz a gyerekvédelemre hivatkozva komoly hadjáratot indított az LMBTQ-személyek ellen, többek között a meleg szerelmet bemutató könyvek lefóliázásával megbélyegezve a szexuális kisebbségeket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!