Bankos Barnabás egyike volt azoknak, akik korábban eltúlzottnak vélték a koronavírus körüli pánikot, és életerős, egészséges, 40 éves, rendszeresen sportoló férfiként abban is biztos volt, hogy ő lényegében védve van a betegség ellen.

Ez azonban megváltozott, amikor őt is ledöntötte lábáról a kór, ráadásul a vártnál sokkal jobban megviselte szervezetét a betegség.

Most arra figyelmeztet, vegyék nagyon komolyan a fertőzést, mert saját bőrén tapasztalja, mennyi szenvedéssel jár: felnőtt férfiak zokognak a fájdalomtól, hallja a levegőért küszködők hörgéseit, és látja, ahogy folyamatosan viszik el a halottakat a szomszédos osztályokról

- írja a Blikk, akinek sikerült megszólítania a korábban hivatásos focista Barnabást.

hirdetés

„Nem vettem komolyan a veszélyt, azt hittem, nem is létezik ez a szar. Biztosra vettem, hogy sportolóként nem kaphatom el. Aki könnyebb tünetekkel átvészeli, vagy nem fertőződött meg, annak fogalma sincs, milyen, de senki ne bízzon abban, hogy erős a szervezete, és vele nem történhet meg” - mondja az edzőkét dolgozó egykori sportoló.

„Hirtelen lettem lázas, a szaglásom és az ízérzékelésem eltűnt, a végtagjaim, az ízületeim szinte szétszakadtak, minden levegővételnél szúrt a hátam. Másnap hívtam az ügyeletet, azt mondták: biztosan influenza, feküdjem ki”

- meséli, hozzátéve, hogy azért vitték végül a kistarcsai kórházba, mert Budapesten már nem találtak szabad helyet.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés