A lányokat illetlen helyen fogdosta, puszilgatta, közel bújt hozzájuk. Egyiküknek azt mondta, ha otthagyja párját, külföldre viszi prostituáltnak.


A 444.hu információ szerint a görögkatolikus Sz. atya több mint tíz éven át szolgált hitoktatóként egyházi óvodákban, iskolákban, és két gyermekvédelmi központ lelki vezetője is volt.

A szexuális bűncselekmények elkövetését az áthelyezéseik után is folytatta, akár az iskolában is. Az RTL Híradó értesülései szerint a legfiatalabb áldozat 9 éves volt.

A rendőrségi nyomozás alapján legalább öt áldozatnál sikerült bizonyítani a szexuális erőszak vagy szexuális kényszerítés tényét. Az esetek között évek telhettek el, de a gyanú szerint Sz. atya minden esetben hasonló módszereket alkalmazott.

A vádirat szerint az érintéssel, szexuális tartalmú megjegyzésekkel és online zaklatással is próbálkozott a lányoknál. Az első ismert próbálkozása a 2010-es éves elején történt, amikor egy 12-13 kislányt környékezett meg.

„A vádlott rendkívül segítőkész, gondoskodó, szinte apáskodó volt a kiskorú sértettel. Mikor négyszemközt voltak, dicsérte, milyen szép szemű cigánylány, és többször arra kérte, előtte menjen fel az emeletre, hogy meg tudja nézni a formás fenekét. Köszönéskor mindig átölelte, magához húzta, megpuszilta a homlokát és az arcát is.

– áll a vádiratban.

A lány mikor elmúlt 14 éves, kollégiumba került de a pap követte őt oda is. „Felment a kiskorú sértett kollégiumi szobájába. Mikor négyszemközt voltak, dicsérte őt, beszélgetés közben az ágyon közel ült hozzá, úgy, hogy testéhez hozzáérjen. E közben több ízben megfogta a combját is, azonban [a lány] felszólította őt, hogy ne csinálja ezt, mert szól a nevelőnek” – áll az ügyészség közleményében.

A második lányt is éveken keresztül zaklatta, mellé ült az ágyra, ölelgette, ruhán keresztül a combját, hátát, mellét simogatta. „Később a combját belülről is simogatta, és pólója alá benyúlva a melleit is fogdosta, simogatta. Puszikat adott neki, próbálta őt megcsókolni, a sértett azonban ezt nem engedte. Úgy próbált szabadulni a helyzetből, hogy mindig kitalált valamit, például hogy edzésre kell mennie”.

– áll az ügyészségi közleményben. A pap fürdőruhás képét is kért, amit a kiszolgáltatott helyzetben lévő lány küldött magáról. Azt azonban már megtagadta, hogy meztelen képet is küldjön magáról.

A papot szexuális erőszak és szexuális kényszerítés vádjával perelik, és a vád alapján 12 év fegyházbüntetést, 10 év közügyektől eltiltást, valamint véglegesen eltilthatják a kiskorúakkal való kapcsolatfelvételtől.

A görögkatolikus egyház vezetése nem nyilatkozott az ügyben.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!