Az ügyeleti számot hiába hívta. Végül a halott férfi gondosóráján keresztül érte el a diszpécsert.


Öt és fél órát kellett várnia a halott apja mellett az ügyeletes orvosra egy szentendrei nőnek - számolt be róla az RTL Híradó.

Pest megye február elsején csatlakozott az új ügyeleti rendszerhez. Az eddigi több mint 50 ügyeletből csak 18 maradt, emiatt több településen is tiltakoztak a lakosok. A Híradó szerint

Egy szentendrei nő arról számolt be a csatornának, hogy az édesapja reggel 9-kor hunyt el, és egy egyből elkezdte hívni az ügyeleti számot, mert tudta, az ügyeletes orvosnak kell megállapítani a halált, és ő állítja ki a halotti bizonyítványt.

„A kettes gombot nyomtam, hogy az ügyeletes orvost, a következőnél a hármast, visszahívást kértem, az se vezetett eredményre, ez olyan négy ötször próbálkozás volt, minden alkalommal percekig tartottam a telefont” - mondta.

Nem csak ő járt hasonlóan a hétvégén. Egy tahitótfalui nő a Facebookon arra panaszkodott, hogy egy lábsérülés miatt „30 percig hívta a 1830-as számot, de nem vették fel”. Később feladta és a „sürgősségi kórházi ügyeleten kért tájékoztatást”.

Az RTL megkérdezte a mentőszolgálatot a Pest megyei új ügyeleti rendszer első napjainak tapasztalatairól, de nem kaptak válaszokat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!