Öt férfit tartóztattak le annak a 17 éves török lánynak a halálával kapcsolatban, aki egy hotel ötödik emeletéről zuhant ki - írja a The Sun a helyi Hurriyet nevű újságra hivatkozva.

A 17 éves Gamze Acar az Ankarától északra található Kizilcahamamba érkezett állásinterjúra, egy értékesítői pozíciót szeretett volna megkapni egy üdülésekkel foglalkozó cégnél. A találkozóra egy szállodaépületben került sor, ám nem világos, mi is történt pontosan. Az biztos, hogy a találkozó után a lány kizuhant a hotel ötödik emeletének erkélyéről.

A 15 méteres zuhanást nem élte túl, a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az előállított öt férfi, akik a szobában tartózkodtak egyöntetűen azt vallották, hogy a lány öngyilkosságot követett el, és maga ugrott ki. Ezzel szemben azonban a szemtanúk és a járókelők másról számoltak be:

állítólag a lány sikoltozott mielőtt kizuhant, a lány nagybátyja szerint pedig Gamze nadrágja ki volt gombolva, amikor földet ért - ebből arra következtet, hogy molesztálták a lányt.

hirdetés

A hotelszoba is hasonló képet mutatott: törött üvegeket és dulakodás nyomait találták, ráadásul a gyanúsítottak alkoholt fogyasztottak. Szintén gyanús, hogy

a cég, ahová a lány jelentkezett nem adott fel semmilyen hirdetést, legalábbis tagadták, hogy közük lenne az interjúhoz.

Az öt férfit szexuális bántalmazással és gyilkossággal vádolták meg, az ügyészség álláspontja szerint állásinterjú ígéretével csalták oda a lányt, akit aztán meg akartak erőszakolni. Egyelőre az nem tisztázott, hogy lelökték vagy menekülés közben zuhant ki az erkélyről az áldozat.

A család azonban biztos benne, hogy Gamze nem lett öngyilkos, az életben ugyanis egy életvidám, céltudatos lány volt rengeteg tervvel.


hirdetés