Mihail Minenenkov, a dél-oroszországi Nyevinnomiszk első embere szerint honfitársainak kötelességük minél több gyereket vállalniuk, hogy megfordítsák az ország lakosságszámának csökkenését.


Egy Putyin-párti orosz polgármester, Mihail Minenenkov felszólította a férfiakat, hogy „a hazaszeretet jegyében ostromolják meg és ejtsék teherbe a nőket”, mert csak így lehet megfordítani az ország lakosságszámának csökkenését.

Nyevinnomiszk település 46 éves vezetője szerint a jelenleg mintegy 118 ezer lakosú dél-oroszországi városban 10 ezer gyereknek kellene megszületnie az év végéig.

A statisztikák szerint hatodik egymást követő évben csökkent Oroszország lakossága, ami jelenleg 146,2 millióra tehető, és ez a szám mintegy 244 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban. Vlagyimir Putyin orosz elnök a héten azt mondta diákoknak, hogy minél korábban vállaljanak gyermeket, és legalább három utóddal tervezzenek, mert ez a kötelességük Oroszország iránt.

„A népesség és a népesség gyarapodásának biztosításához egy családnak minimum három gyermeket kell nemzenie” – mondta a 71 éves elnök.

Ugyanakkor sok orosz szerint az ukrajnai háború bizonytalanságot és gazdasági káoszt váltott ki, ami jelentősen megnehezíti a családok gyermekvállalását.

Forrás: Daily Star


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!