Az elnök szerint semmilyen elvi alapja nincs annak, hogy a kormány megpróbálja ellehetetleníteni a Kamara működését. A Belügyminisztérium közleménye miatt perelni fognak.


Ma a kormány hazugságok alapján indított nagyon durva támadást a Magyar Orvosi Kamara ellen. A Belügyminisztérium közleménye miatt hitelrontásért pert fogunk kezdeményezni, mert a közlemény valótlan állításokat tartalmazott - mondta a Telex beszámolója szerint Kincses Gyula a kamara elnöke hétfőn a szervezet rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Mi is beszámoltunk róla, hogy hétfőn a Belügyminisztérium törvénymódosító javaslatot nyújt be az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló és az egészségügyről szóló törvényhez. Ennek lényege, hogy

Kunetz Zsombor, egészségügyi elemző később a HVG-nek erről azt mondta, hogy „Pintér Sándor fordítva ül a lovon, nem érti, hogy a Kamara pont a betegbiztonságért harcol, hogy a betegek ne haljanak meg a kormány és az állam következetes, az egészségügyet negligáló és azt szétverő lépései által”. Szerinte a benyújtott javaslat „egyértelmű politikai bosszú a kormány részéről”.

Kincses Gyula a hétfő délutáni sajtótájékoztatón arról beszélt: szerinte semmilyen elvi alapja nincsen annak, hogy a kormány megpróbálja ellehetetleníteni a Kamara működését, itt másról lehet szó, ezért minden jogorvoslati lehetőséget ki fognak használni.

A BM indoklásában azt írta, hogy szerintük a MOK visszaél a hatalmával. A szombati Kormányinfón Gulyás Gergely is hasonló véleményt fejtett ki, de az Orvosi Kamara cáfolta az állításait. Mint írták, a kamara egyetlen háziorvos ellen sem indít etikai eljárást azért, mert aláírja az ügyeleti szerződést.

Kincses Gyula most is arról beszélt, hogy

Szerinte teljesen egyértelmű, hogy a nyomásgyakorlás nem valami ellen, hanem valamiért jött létre: egy működőképes alapellátásért.

Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara titkára azt mondta: Gulyás Gergely elmondta a vádat, mi azt tételesen megcáfoltuk, mégis hamis információ ment végig a teljes médián. Mostanra pedig szerinte megszületett az ítélet is. Svéd Tamás azt is hozzátette, hogy

Álmos Péter Zoltán, a MOK alelnöke pedig arról beszélt, hogy szerinte egy kormányzati alkalmazott hazudott az MTI-nek, ezt az információt pedig a közmédia továbbadta és tényként állította be. Mint mondta: ez egy koncepciós eljárás, ami egy kirakatpernek felel meg.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!