Többrészes videóban magyarázta el Tóth Gabi az Instagramon, hogy miért nem lopás a legújabb száma.


24 órán keresztül elérhető Instagram-sztoriban reagált legújabb dalát ért plágiumvádakra Tóth Gabi, vette észre a Blikk. Az énekesnő Átkozott nyár című dala néhány napja jelent meg, mely Bruti szerint kísértetiesen hasonlít a Russian Gypsy Music című tíz évvel ezelőtt megjelent számra. A humorista még azt is kiszúrta, hogy a szöveg ritmusa egy Balázs Fecó-dalra hasonlít.

Tóth Gabi a többrészes magyarázkodó videóban elmondja: a rengeteg pozitív visszajelzés mellett sokan minden eszközt felhasználnak arra, hogy új szerzeményét hiteltelennek állítsák be, így például plágiumváddal vagy más dalokhoz való hasonlítgatásokkal.

„Az Átkozott nyár című dalnál ránk bélyegezték, hogy esetlegesen mi ezt loptuk. Mi ezt nem loptuk el, mi tudatosan használtuk fel ezt az orosz népdalbetétet, ahogy a dalaimban, akár a koncerthangzásomban is nagyon sok népzenét elevenítünk meg, használunk fel, toldunk hozzá modern zenékhez. Ez most is így történt” – érvel az énekesnő.

„Mi teljesen tudatosan használtuk ezt az orosz, 100 éves népdalt, ahogy a Szívbeemelőnél a Hidegen fújnak a szelek című népdalt is felhasználtuk. Itt is egy feldolgozás, egy átirat történt, amiben olyan dallamkörök jelennek meg, amik a régi melódiákban is felcsendültek, tudatában voltunk ennek, módosítani sem akartuk, örültünk, ha hasonlít rá, mert nagyon fontos számunkra, hogy a régi dallamok megjelenjenek a modern világunkban” – mondja a folytatásban Tóth Gabi, aki küldetésének érzi, hogy a kikopóban lévő régi népdalokat tovább vigye és népszerűsítse a mai világban.

Az énekesnő új dalát itt lehet meghallgatni:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!