Fordulatos és drámai csatában győztük le az Egyesült Államok csapatát, az elődöntőben a címvédő spanyolokkal találkozunk.


A magyar férfi vízilabda-válogatott a hat gólt szerző Zalánki Gergő vezérletével 13-12-re nyert az amerikai csapat ellen a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság keddi negyeddöntőjében, ezzel bejutott a négy közé.

Az elődöntős mérkőzésnek már az olimpiai kvóta is a tétje, ugyanis a világbajnokságról a két finalista biztosítja helyét a jövő évi, párizsi játékokra.

Eredmény: Magyarország-Egyesült Államok 13-12 (4-4, 3-1, 3-2, 3-5)

Varga Zsolt szövetségi kapitány a 15 fős keretből, akárcsak az Európa-bajnok horvátok ellen megnyert csoportmeccsen, ezúttal is a Vigvári testvéreket, Vendelt és Vincét hagyta ki.

A fordulatos meccsen a magyarok végig nem hagyták magukat, ugyanakkor az USA csapata is hatalmas lendülettel játszott. A mérkőzés vége előtt másfél perccel az egy gólra feljövő amerikai válogatott kettős emberelőnybe került, miután a kapitány Jansik kipontozódott, majd Németet is kiküldték. A bírók újabb kontrát fújtak, ezúttal Nagy Ádámot küldték ki hátul, az amerikai lövés azonban kapu fölé szállt. Az időmérőn 36 másodperc maradt, ráadásul emberelőnybe kerültek a magyarok, s bár Zalánki próbálkozása fölé ment, a megmaradt 12 másodpercben az amerikaiak már nem tudtak kapura lőni.

Varga Zsolt együttese csütörtökön a franciákat legyőző, címvédő Spanyolország csapatával találkozik.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!