Az elmélet szerint Trump és kampánystábja megrendezte az incidenst, hogy növelje népszerűségét és biztosítsa választási győzelmét.


Idén július 13-án az amerikai belpolitika egyik valaha volt legdrámaibb eseménye történt: egy merénylő rálőtt Donald Trumpra, a republikánus párt elnökjelöltjére. A merénylet során Trump könnyebb sérülést szenvedett, ám a közösségi médiában hamar elterjedt egy összeesküvés-elmélet, amely kétségbe vonja a sérülés valódiságát, írja az rtl.hu.

A merénylet a pennsylvaniai Butler közelében tartott kampányeseményen történt, ahol Thomas Matthew Crooks több lövést is leadott Trumpra. A lövések után a politikus a jobb füléhez kapott és véres arccal akarta folytatni a beszédét. A hősies, tettre kész Donald Trump és a merénylet híre azonnal bejárta a világot.

A merényletkísérlet nyomán azonban egy új összeesküvés-elmélet is terjedni kezdett, mely szerint Trump és kampánystábja megrendezte az egész incidenst, hogy biztosítsa a republikánus elnökjelölt novemberi választási győzelmét. Az elmélet lényege, hogy Trump nem sérült meg komolyan, és a lövések hatását is eltúlzották.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!