A Zempléni-hegységben akár 10 cm-t meghaladó hó is eshet. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére már kiadták a figyelmeztetést.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye térségében több centiméteres, síkvidéken akár 5 centimétert meghaladó friss, olvadozó hóréteg jöhet össze péntek reggelig, a Zempléni-hegységben pedig akár 10 cm-t meghaladó hó is összegyűlhet.

Kedden napközben még porviharok miatt adott ki figyelmeztetést a Magyar Közút, a viharossá fokozódott szél a 35-ös főúton Hajdúböszörménynél szinte nullára csökkentette a látási viszonyokat. Március 11-én egy hasonló porvihar már halálos kimenetelű tömegszerencsétlenséghez vezetett az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, a balesetben egy 44 éves budapesti férfi meghalt, további 39 ember megsérült.

Országszerte a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7-12 fok között alakul, de az északkeleti harmadban több fokkal hűvösebb idő valószínű. Késő estére 0-5 fok közé csökken a hőmérséklet. Az északi, északnyugati szél az Észak-Dunántúlon és az északkeleti harmadban nagyobb területen megerősödik, sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!