Akadálymentesítjük Budapestet: elkészült a negyedik zebra is a Blaha Lujza téren! - ezt írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely, főpolgármester.


A BKK közleményében úgy fogalmaz, hogy mától minden irányban akadálymentesen átjárható a felszínen a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződése. Ez annak köszönhető, hogy a BKK - a Blaha Lujza tér megújításához kapcsolódva - kialakította a harmadik új gyalogátkelőhelyet a Blaha Lujza téri csomópont Erzsébet híd felőli ágában, a Rákóczi úton. A BKK a Blaha Lujza tér felújításával egy időben összesen három új gyalogátkelőt létesített a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében.

A Blaha Lujza tér felújításának apropóján arról ír Karácsony, hogy ez a folyamat "nem pusztán arról szól, hogy megszépül a tér és minél több fát ültetünk, hanem nagyon fontos eleme az akadálymentesítés is, hisz például a babakocsival közlekedők ugyanúgy megérdemlik, hogy egyszerűen és kényelmesen átjuthassanak egy forgalmas út egyik oldaláról a másikra, mint bárki más."

Szerinte ezzel még egy lépéssel közelebb "kerültünk, hogy Budapest egyik leglepusztultabb teréből egy ligetes, zöld, fákkal teleültetett találkozóhelyet hozunk létre, akadálymentes új zebrákkal és nyilvános mosdóval."


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!