Érpatak lesz az első állomása Rácz Zsófia országjárásának - jelentette be a frissen kinevezett fiatalokért felelős helyettes államtitkár a Facebook-oldalán. Rácz Zsófia a hétvégén részt vesz az Itthon, Fiatalon, Szülőföldön egyesület és az IKSZ – Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség rendezvényén, ahol az agráriumban elő és dolgozó fiatalokkal találkozik majd.

A posztból az is kiderül, hogy a 22 éves helyettes államtitkárt Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke kíséri el az országjárás első állomására:

Közben Novák Katalin hosszabb interjút adott a Magyar Nemzetnek melyben a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kitért arra is, hogy miért ragaszkodott Rácz Zsófia helyettes államtitkári kinevezéséhez.

"Illés Boglárka korábbi helyettes államtitkárt a Fidelitas elnökévé választották. Számomra az volt a kérdés, amikor az utódját kerestem, hogy ki az, aki a legjobban képviselhetné a magyar fiatalokat. Erre egy fiatalt tartok leginkább alkalmasnak, aki a maga 22 évével a mindennapokban is a fiatalok életét éli. Máskor, más világba született, mint az idősebb generációk tagjai. Van egy olyan megértése, látásmódja, ami csak egy fiatalnak lehet.

Természetesen nem arról van szó, hogy minden 22 éves alkalmas lenne a feladatra, de Rácz Zsófiá­nak a korához képest nagy tapasztalata van ezen a területen, az ENSZ-ben is ő képviselte a magyar fiatalokat, méghozzá magas színvonalon. Évek óta figyelemmel kísérem a munkáját, és bízom benne. A diplomáját pedig meg fogja szerezni, a tanulmányait most levelezőn folytatja."

hirdetés

- fogalmazott az interjúban Novák Katalin.



hirdetés