Miután megvizsgálták a floridai férfit, az orvosa azt mondta, mozgást lát az orrában. Az undorító kártevők akár meg is ölhették volna.


150 élő, lárvaállapotban lévő bogarat távolítottak el az orvosok egy floridai férfi orrából a hónap elején - számolt be róla a New York Post.

A férfinek október óta rendszeresen vérzett orra, de csak február elején fordult orvoshoz, amikor az arca és az ajkai felduzzadtak. Ekkor

David Carlson, a vizsgálatot végző orvos azt mondta, hogy elsőre körülbelül tucatnyi lárvát fedezett fel, amelyek a férfi orrából és orrmelléküregéből táplálkoztak. A gyulladást ezek ürüléke és elhalt szövetei okozták.

„A méretüket tekintve voltak eltérések, de a nagyobbak akkorák voltak, mint a kisujjam vége” - mondta Carlson. Az orvos szerint a lárvák közvetlenül a férfi koponyaalapjához értek, az agya alatt voltak, és akár meg is ölhették volna.

A lárvákat elsőre megpróbálták egyszerűen kiszívni, de ez nem vált be, mert a nagyobb lárvák eltömítették a berendezést. Így végül más - nem részletezett - módszerrel szedték ki a kártevőket a férfi orrából.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen bogár lárvái ették be magukat a szerencsétlen férfi orrüregébe, de a New Yort Post szerint vélhetően légynyüvességet kapott. A páciens azt mondta, azután kerülhettek az undorító kis jószágok a szervezetébe, miután döglött halakhoz nyúlkált.

via 24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!