A „Barbenheimer-harc” startját a rózsaszín baba egyértelműen jobban vette, mint a mord atomtudós.


Ahogy arról többször is írtunk, bemutatták a múlt héten a várva várt Barbie-mozifilmet, Greta Gerwig alkotását. A premiert Christopher Nolan merőben más stílusú Oppenheimer című filmjével egy napra időzítették.

Nos, ugyan a két film a hagyományos értelemben nem versenyez egymással, hisz merőben más célközönséget szólítanak meg (bár a hardcore filmrajongók közös metszetet alkotnak), azt kijelenthetjük, hogy a rózsaszín játékbaba az Egyesült Államokban az első héten egyértelműen rávert a komor atomtudósra.

A Reuters jelentése szerint a 3 órás Oppenheimer-mozi ezzel szemben "csak" 80,5 dollárral nyitott.

Egyszersmind a Barbie lett minden idők legerősebben nyitó, női rendező által készített mozifilmje. Greta Gerwig Patty Jenkins Wonder Womanjét verte meg, nem is kevéssel: a Csodanőről szóló alkotás annak idején 103,3 millió dollárral nyitott. Világszerte egyébként 174,2 millió dolláros eredményt ért el minden idők valószínűleg legrózsaszínűbb filmje.

A filmmel nem csak Gerwig és a stúdió járt jól: a játékbabát gyártó Mattel részvényeinek értéke év eleje óta közel 1,3 milliárd dollárral nőtt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!