Lengyelország 29-29-es döntetlent játszott az orosz csapattal a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában.

Kapcsolódó

Mínusz ötről fordított, majd simán kikapott a Fradi női kézicsapata

Henny Reistad 13 góljára nem volt ellenszer.

A két nappal korábban mutatott kiábrándító produkciójuk után a lengyelek - akik 28-18-ra kikaptak a svédektől - ezúttal jól küzdöttek, Mateusz Zembrzycki bravúrosan védett, így az oroszok hiába vezettek nyolc perc után 5-2-re, ellenfelük a 24. percben egyenlített (9-9), sőt a szünetben vezetett is, írta az MTI.

A 37. percig tudta tartani egy-kétgólos előnyét a lengyel csapat, ezután megint sokat hibázott, a hatékonyabban védekező és lendületesebben támadó oroszok pedig fordítottak.

A hátralévő időben is többször megfordult az állás, az alacsony színvonalú meccs utolsó perce döntetlenről kezdődött. Michal Daszek három másodperccel a vége előtt emberelőnyben betalált, az oroszok időt kértek, majd Szergej Koszorotov a középkezdés után 15 méterről lőtte el a labdát, amit nem tudott kivédeni a lengyel kapus.

???? What an end to a match. Last-second goals, last-second timeouts, it had EVERYTHING.@handballpolska ???????? vs @rushandball ????????#ehfeuro2022 #watchgamesseemore pic.twitter.com/hfidbjmQUY

- EHF EURO (@EHFEURO) January 23, 2022

Az oroszoknak úgy sikerült pontot szerezniük, hogy kapusaik összesen három lövést védtek az egész meccsen.

Férfi kézilabda-Eb, középdöntő, II. csoport, 3. forduló

Lengyelország - Orosz csapat 29-29 (13-12)

később:
18.00: Németország - Svédország
20.30: Spanyolország - Norvégia

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!