Mollie O'Callaghan mindenkit lehajrázva nyerte meg a női 100 méteres gyorsúszás döntőjét a budapesti vizes világbajnokságon.

A szám nagy esélyesének mindenki a világcsúcstartó svéd Sarah Sjöströmöt tartotta, a svéd pedig vezetett is féltávnál. O'Callaghan ekkor még csak a hatodik volt, ám a mezőnyből egyedüliként 27 másodpercen belül úszta le a táv második felét (26.71), végül bő egy tizeddel (52.67 a győztes idő) megelőzte a végül ezüstérmes Sjöströmöt.

O'Callaghan az 1991-es vébé óta a legfiatalabb győztese ennek a számnak, 18 évesen és 82 naposan győzött. 31 évvel ezelőtt Nicole Haislett 18 évesen és 22 évesen nyerte meg a 100 gyorsot.

Az ezüstérmes Sjöström augusztus közepén a 29-et tölti, míg a bronzéremre szintén egy tinédzser ért oda, az amerikai Torri Huske ugyanis 19 esztendős.

Kapcsolódó

Eltűnt egy külföldi úszó, aki a vizes vébén indult volna

Rendelkezett schengeni vízummal, így az Európai Unió területén szabadon mozoghat.

Mollie O'Callaghan a fiatal kora ellenére már kétszeres olimpiai bajnok és egyszeres olimpiai bronzérmes is, valamint Budapesten nyert már egy aranyat is, mindet az ausztrál váltók tagjaként. 200 gyorson ezüstérmet szerzett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!