Vitatják az ÁSZ döntését, amiben a szervezet átláthatatlanságra hivatkozik a finanszírozásban. Ha nem tudnak komolyabb támogatást összegyűjteni, gyakorlatilag befuccsolhatnak például városfelújítási projektjeik


Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) „tiltott pártfinanszírozás” miatt 11 millió forinttal büntette a Magyar Kétfarkú Kutyapártot (MKKP).

„Nagy bajban vagyunk” – írják honlapjukon, ahol beszámolnak arról:

„Más pártoknak ez csak aprópénz, nekünk viszont súlyos érvágás: a költségvetésünk jelentős hányada esett ki egyik pillanatról a másikra” – írja a párt.

A számvevőszék a bírságot azért szabta ki, mert szerinte 2020-ban és 2021-ben a párt szervezte tábor és az irodájuk bérlése során nem volt eléggé elkülönítve, hogy közülük mit fizetett a párt, és mit a Savköpő Menyét Alapítvány, azaz a pártalapítványuk.

Az MKKP vitatja a büntetés jogosságát, ennek ellenére július 4-én már azzal szembesültek, hogy a büntetés felét, 5,6 millió forintot le is vontak a nekik járó finanszírozás összegéből. Közölték: ha nem sikerül növelni a bevételeiket, kénytelenek lesznek töredékére visszavágni városfelújító és egyéb projektjeiket.

A párt ezért most honlapján kéri szimpatizánsait a támogatásra.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!