George Clooney-t egy interjúban az új filmjéről kérdezték. A színész ennek kapcsán a világon uralkodó gyűlöletről is beszélt, nem titkolva a világpolitikáról alkotott véleményét.

A Midnight Sky című filmet december végén mutatja be a Netflix. A beszélgetés 30. percénél arról beszél a sztár, hogy a történet 2049-ben játszódik, és a mostani állapotok is megágyazhattak annak a környezetnek, amit a filmben bemutatnak. Elmondta, hogy a film még a koronavírus-járvány előtt készült el, de akkor is voltak olyan rossz dolgok, amikkel foglalkozni kellett. Példaként említette

a mindent elárasztó dühöt és gyűlöletet, és itt említette meg Jair Bolsonaro brazil és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

Szerinte ha már most ilyen a világunk, akkor az harminc év múlva könnyen olyan lehet, mint amilyen a filmben lesz látható.

George Clooney a sci-fi filmben az Északi-sarkon egy kutatóállomáson dolgozó tudóst alakít, akinek egy szörnyűségre kell figyelmeztetnie az űrhajósokat. A produkciónak ő a rendezője és a főszereplője is.

hirdetés

VIDEÓ: George Clooney interjúja

Clooney és felesége, Amal Clooney emberi jogi jogász korábban is hangoztatta már véleményét a világpolitikáról, és kiállt a szegények vagy menekültek mellett is.



hirdetés