A magyar miniszterelnök kiment a teremből a szavazáskor. Azt mondta, azért, mert a másik 26 ország ragaszkodott a döntéséhez, ezért Magyarország úgy döntött, akkor ők menjenek a maguk útján.


Ahogy arról mi is beszámoltunk, megkezdi az unió a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával.

Az uniós bejelentés után Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett videóban mondta el, hogy mi történt, hogyan döntött a magyar kormány.

A posztban a felvételhez azt írták: "Ukrajna uniós tagsága rossz döntés. Magyarország ebben a rossz döntésben nem kíván részt venni!"

A videóban pedig a magyar kormányfő elmondta, hogy nyolc órája tárgyaltak már, és nagy vita volt Ukrajna uniós csatlakozásáról. Majd közölte: Magyarország álláspontja világos, szerinte Ukrajna nem felkészült arra, hogy megkezdjük velük a tárgyalásokat.

Megismételte, hogy teljesen irracionális és helytelen döntés ilyen körülmények között megkezdeni a tárgyalásokat, és Magyarország nem módosítja ezt a véleményét.

Orbán Viktor fizikailag kiment a teremből, és távolmaradásnak köszönhetően a többiek megszavazták az Ukrajnával való csatlakozási tárgyalások megkezdését, amelyhez egyhangú jóváhagyásra volt szükség.

VIDEÓ: Orbán Viktor magyarázata


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!