A magyar miniszterelnök váltott pár szót Macronnal, de az újságírókat most is kerülte. Azon a bejáraton lépett az épületbe, amely távol van a nyilatkozatra kijelölt helytől.


Több dolgot is észrevett a HVG az EU-csúcsra érkező magyar miniszterelnökről közreadott fotókon. A lap azt írja, hogy Orbán Viktor azon a bejáraton lépett az épületbe, amely távol van a nyilatkozatra kijelölt helytől, így nem találkozott újságírókkal.

A fotók alapján a március 15. óta hivatalosan is Brüsszel elfoglalására készülő Orbán egyedül lépett az ülésterembe zöld nyakkendőt viselve. Az újabban boksztudását fotókon villogtató Emmanuel Macron francia elnök félrehívta, majd a komolynak tűnő szóváltás után kedélyesen elbeszélgettek, amihez csatlakozott Scholz német kancellár is. A képsorok alapján a magyar kormányfő inkább csak egy-két viccet sütött el, többnyire bólogatott a minieszmecseréken.

De az is feltűnt a lap újságíróinak, hogy a múltkori kínos eset után Orbánnak most meg sem fordult a fejében, hogy Evika Silinának kezet csókoljon, hanem csak kezet fogott vele.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!