A miniszterelnök szokásos péntek reggeli, élő rádióinterjújának YouTube-ra feltöltött verziója módosult utólag, majd az egész eltűnt.


Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádiós interjúját a Youtube-ra is mindig feltöltik. Ezúttal azonban Benyó Rita újságíró kiszúrta, hogy a beszélgetés egy része rejtélyes módon kimaradt. Az, amikor a miniszterelnök ősi magyar földnek nevezi Ukrajna egy részét.

Orbán Viktor az interjúban arról beszélt, hogy Magyarország érdekes egy jól menő, sikeres Ukrajna, nem pedig egy lerombolt ország, mert ami a szomszédban történik, az a magyarországi dolgok értékét is befolyásolja. Majd így folytatta:

"Nekünk saját érdekünkből is, most túl a keresztény és humánus állásponton minden elvesztett életért kár, pótolhatatlan. Ezért az ukránok veszteségei a mi veszteségeink is. De az önérdekünk is azt mondatja velünk, hogy legyen a szomszédunk egy sikeres Ukrajna. Tehát ezért mi érintettek vagyunk. Kettő, második dolog,

Ez utóbbi rész tűnt el utólag. Majd miután ezt Benyó Rita posztja alapján több helyen is megírták, az egész beszélgetést törölték a YouTube-ról, pontosabban privátra állították a videó hozzáférhetőségét, így azt most nem látható.

A Soundcloudra feltöltött verzióban azonban még hallható az eredeti rész is 12:30-tól:

Ugyanígy benne van abban a verzóban is, amit a kormány töltött fel a saját YouTube csatornájára. Ugyancsak 12:30-tól.

Azt egyelőre nem tudni, mi történt, miért tűntek el ezek a mondatok, majd az egész videó is.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!