A miniszterelnök a konzervatív voksok „begyűjtésére” használta fel a pápalátogatást – állítja az ARD. Budaházy György kegyelmére is kitértek a tudósításban.


Az aktuális politikai légkörben különösen örülhetett Ferenc pápa látogatásának Orbán Viktor és Novák Katalin – állítja a német közszolgálati televízió. Wolfgang Vichtl, az ARD tudósítója szerint a miniszterelnök és az államfő örömmel hallhatta, hogy a katolikus egyház feje – ha röviden is, de – hozzájuk hasonlóan kritikával illette az úgynevezett genderkultúrát. Orbán és Novák pedig értékes konzervatív szavazatokat „gyűjthettek be” a pápa látogatásával.

A tudósító arról is beszélt, hogy a háború óta több mint egymillió ukrán menekült érkezett az országba, de csak pár tízezren maradtak. Eközben Ferenc pápa meglátogatott olyan afgán, iraki, iráni vagy épp szudáni menekülteket is, akikkel a kormány jobbára inkább riogatni szokott. Vichtl szerint nem világos, hol van a közös nevező Budapest és a Vatikán között.

A tudósítás kitér arra is, hogy Novák Katalin épp a pápalátogatás előtt nem sokkal adott kegyelmet a terrorizmussal vádolt szélsőjobboldali figura, Budaházy György számára. Mint ismeretes, Budaházyt testi sértésért és politikusok otthonainak felgyújtásáért előbb 17, majd 6 év börtönre ítélték.

(hvg.hu, RTL)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!