A kormányfő Milák Kristófot zseninek nevezte, akinek hagyni kell, hogy a maga útját járja. A vízilabdacsapat eredményében azonban csalódott.


Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Sportnak adott interjúban értékelte a nemrég véget ért nyári olimpiát, részletesen kitérve a magyar küldöttség teljesítményére, az egyes sportágak helyzetére, valamint a sport jövőbeli kihívásaira és lehetőségeire. A beszélgetés során a miniszterelnök nemcsak az elért eredményeket, hanem a jövőre vonatkozó terveket és célokat is megfogalmazta.

Orbán Viktor elmondta, hogy bár a hat aranyérem megfelelő eredmény, a lehetőségekhez képest ennél többre is számított.

– fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette, hogy bár a mostani eredmények elfogadhatóak, a jövőre nézve nem lehetünk elégedettek. „Ha a jövő felől nézzük és a mostani olimpiát arra használjuk, hogy megértsük a következő olimpiákat, akkor az, amit most tudunk, kevés, csak a folyamatos hátrasorolódáshoz elegendő.”

Orbán kiemelte, hogy a világ sportpalettája folyamatosan változik, és Magyarországnak is alkalmazkodnia kell az új sportágak megjelenéséhez. „Kanada, Dél-Korea, Új-Zéland, a közép-ázsiai küzdősportok országai elmennek mellettünk. Ráadásul mindegy, hogy tetszik nekünk vagy nem, a klasszikus sportágak mellé jönnek új sportágak is, nem lehet kimaradni az új sportágakból” – mondta.

A miniszterelnök szerint Magyarország helye a világ sportnemzetei között az első tízben van, és nem érdemes ennél kisebb célt kitűzni.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!