Már a rendőrség is kiposztolta, hogy nem tarthatják meg a ma délutánra a külügyminisztérium épülete elé hirdetett palesztinpárti tüntetést.


„Amikor Orbán Viktor, grúziai hivatalos útjáról hazatérve, értesült a péntekre a KKM elé tervezett megmozdulásról, intézkedett annak megakadályozásáról” – válaszolta a Telex kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A lap azután kereste meg a kormányfő szóvivőjét, hogy Orbán szokásos péntek reggeli interjújában kijelentette: Magyarországon nem lehet terrorpárti tüntetéseket szervezni.

Péntek délutánra palesztinpárti tüntetést szerveztek a Facebookon „Stand with Gaza” címmel a Külgazdasági és Külügyminisztérium budai épülete elé.

Nem sokkal reggel 9 óra után a rendőrség is kiposztolta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság megtiltotta a főváros területére 2023. október 13-ára bejelentett gyűlés megtartását. A posztból kiderül, hogy egy magánszemély jelentette a mára tervezett eseményt. A rendőrség szerint ez „illeszkedik a Hamász felhívásához, amely e napra a "harag kimutatására" szólítja fel híveit az egész világon”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!