A kormányfő a trianoni békeszerződés évfordulója kapcsán arról beszélt, „sokan jelentkeztek már, hogy szívesen elföldelnék Magyarországot”.


„Csak az államnak van határa, a nemzetnek nincs. Ez a törvény” - írta a Fidesz a Facebook-oldalán vasárnap, a trianoni békeszerződés évfordulóján, a Nemzeti Összetartozás Napján. A nagyobbik komránypárt szerint „az elmúlt 13 évben bebizonyítottuk a szomszédainknak, ha a magyar nemzetrészek életereje összeadódik, az nemcsak nekünk jó, hanem nekik is”.

A bejegyzésben megosztott videón Orbán Viktor arról beszélt: sokan jelentkeztek már, hogy szívesen elföldelnék Magyarországot. A kormányfő szerint ebben volt, akit a haszonszerzés vezetett, és „volt, aki mindig is gyűlölte a magyarrokat”.

- mondta Orbán. Szerinte a dédapáink sem adták föl, „nem térdeltek le, és nem kértek kegyelmet”, talpon maradtunk és kibírtuk.

„Jól mondták száz évvel ezelőtt: mi még ott leszünk azok temetésén, akik benünket akartak sírba tenni. Mi, magyarok viszont maradunk, akárhogy fordul is szél” - mondta Orbán, aki azt is hozzátette: teljesítményünk feljogosít benünket a történelmünk folytatására.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!