Szerinte csak Magyarország és a Vatikán áll a béke pártján, „a nyugati vezetők háborús lázban égnek”.


Péntek reggeli rádiós interjújában a miniszterelnök arról beszélt, hogy egy évvel ezelőtt még mindenki abban reménykedett, hogy a háború rövid lesz, és senki sem vonódik be, de ennek pont az ellentéte következett be. A nemzetközi közvélemény szerinte élesen kettévált: van a Nyugat, azon belül is Európa, és a többiek: törökök, kínaiak, afrikaiak, akik a tűzszünetet sürgetik.

"A nyugati világ vezetői háborús lázban égnek" - mondta. Ezért szállítanak egyre veszélyesebb fegyvereket Ukrajnába. Szerinte az is lehet, hogy hamarosan katonákat küldenek az országba.

- mondta. Szerinte mindkét oldalon 100 ezer fő fölött van a halottak száma, de erről még nincsenek pontos adatok.

"Magyarország és a Vatikán az egyetlen békepárti, mindenki más háborúpárti" - mondta. Szerinte sok az üzleti spekuláció, gazdasági érdekek a háború mögött. Ebben viszont nem akart konkrét országokat megnevezni.

Arról is beszélt, hogy Magyarországnak erős hadseregre van szüksége.

"Azok az országok tudják magukat megvédeni, aminek a polgárai szeretik a hazájukat" - Szerinte a hadsereg mellett a hazaszeretet, a nemzeti kultúra is nagyon fontos. Ezen kívül szerinte mindenkinek tudnia kell, mit kell tennie akkor, amikor baj van: ezt az "országvédelmi tervet" újra kell éleszteni. A harmadik lépés a fegyveres erő, a honvédség, ezért növelni kell a katonák számát, az elkötelezettségüket, a hivatástudatokat, a megbecsülésüket, a képzési szintjüket, és modern fegyvereket kell biztosítani számukra.

- fejtette ki. Úgy gondolja, Magyarországon a nemzeti oldal áll a béke mellett, a háborúpártiakat külföldről befolyásolják.

Szerinte az egész hatalmi rendszer átalakítása, a háború utáni állaptokra csak úgy lehet készülni, ha a háború kimenetéről is beszélünk, spekulálni viszont nem akart ezzel kapcsolatban.

- mondta.

Szerinte most az Egyesült Államok is belefolyt az európai politikába, mert támogatja Ukrajnát. Utóbbi szerinte csak azért tud harcolni, mert az USA ezt akarja.

- mondta. Ezért úgy gondolja, hogy a 2024-es amerikai választások is hatással lesznek a háború kimenetelére.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!