A miniszterelnök szerint nincsen gond azzal, amennyit hirdetésekre költött a Facebook-oldala az árvíz kezdete óta. Orbán Viktor szerint kevés a jó hír, ezért örülni kell annak, ami van.


Gyors az apadás, egyre kevesebb szakaszon kell védekezni – mondta Orbán Viktor a keddi, árvízügyi sajtótájékoztatóján. Miután ismertette a vízügyi adatokat, a miniszterelnök a sajtó kérdéseire válaszolt.

Így például szót kapott az Index, amelynek tudósítója azt kérdezte, azzal, hogy minden állami szerv elvégzi a feladatát, beleértve a kormányt is, tényleg foglalkoznia kell-e a kormányzati kommunikációnak, tényleg ekkora súly kell-e kapnia a közbeszédben? A miniszterelnök erre úgy válaszolt:

Orbán Viktortól megkérdezték azt is, „nem hiányoztak-e a csapattagok” illetve kormánytagok, miután „úgy tűnt a Facebookon, mintha csak Ön kommunkált volna”. A miniszterelnök erre azt mondta:

A kormánykommunikációval foglalkozott a Telex is. A lap hétfőn írt egy elemzést a témában, miután észrevették: a Facebook Ad Library nevű felületének adatai szerint

Ez a keddi, friss adatok szerint azt jelenti, hogy a szeptember 15. és 21. között eltelt egy hétben 45,6 millió forintnyi közpénz ment el Orbán Viktor jobbára árvizes Facebook-hirdetéseire.

– válaszolta a miniszterelnök arra, amikor a Telex tudósítója megkérdezte, „szerencsésnek-tartja-e”, hogy a kormánykommunikációra ennyit költöttek a Facebookon. A tudósító ezután idézte Vitályos Eszter kormányszóvivőt, aki néhány napja azt mondta, „nem szerencsés, hogy politikai célokra használják fel az árvízi védekezést”. Orbán Viktor erre válaszul azt mondta:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!