A miniszterelnök, de még maga Pintér Sándor is elmondta egy TikTok-videóban, hogy mi a protokoll a Karmelitában az okostelefonokkal kapcsolatban.


Orbán Viktor újabb videóval jelentkezett TikTokon, ezúttal a mostanában igen forró témát jelentő telefontiltás kapcsán. A videóban egy kérdésre válaszolt, miszerint „elnök úr mindig leadja-e a telefonját kormányülés előtt?” A válasz egyszerű volt:

Orbán elmondása szerint a kormányüléseken különösen fontos, hogy semmilyen elektronikus eszköz ne zavarja meg a munkát, és semmi ne szivárogjon ki az ülésteremből.

A videóban Orbán arról is beszélt, hogy ha valaki mégis becsempészné a telefonját az ülésre, azt Pintér Sándor kezére bízzák. Aki pedig nem szeretne vele közelebbi kapcsolatba kerülni, jobb, ha betartja a szabályokat!

Ha nagyon akarjuk, ez akár üzenet is lehet azoknak a diákoknak (és tanároknak), akik a szeptember 1-jén életbe lépett iskolai telefontiltás ellen lázadoznának. Mészáros Csabának, a Madách Imre Gimnázium igazgatójának például pont ezért kellett távoznia, mert lazábban értelmezte a rendeletet, és az iskola közölte, hogy nem fogják elvenni a telefonokat a diákoktól. Az igazgató kirúgása miatt még tüntettek is az iskola előtt, és később a Belügyminisztériumnál is.

A videóban feltűnik maga Pintér Sándor is, aki elmondta, hogy a telefonok kint tartásának nemcsak az az oka, hogy a hívások ne zavarják meg a kormányüléseket, hanem biztonsági szempontból is fontos, hogy ne szivárogjon ki semmi.

És ha már TikTok, a kormány leglazább minisztere, Szijjártó Péter is felbukkan a videóban. Elmondása szerint ő sose viszi be a telefonját a kormányülésekre, mindig a kollégáinál hagyja. Sőt, még azt is hozzátette, hogy valószínűleg ő az egyetlen külügyminiszter az EU-ban, aki a külügyminiszteri tanácsülésre sem viszi be a mobilját.

@viktor_a_tiktokon Én leadom! #orbanviktor #miniszterelnok #follow #fyp #Magyarország #telefon ♬ sail away (instrumental) - lovelytheband


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!