A miniszterelnök szerint nem igaz, hogy a kormány sanyargatná vagy büntetné a fővárost, de azt is állítja: aránytalanul sok pénzt kap más városokhoz képest.


A hétfői azonnali kérdések órájában a Parlamentben Kanász-Nagy Máté, az LMP képviselője azt kérdezte Orbán Viktortól, miért sanyargatják és büntetik a budapestieket? Szerinte a főváros a pártpolitikai csatározások mocsarába süllyedt, amiben a kormánynak is felelőssége van, mert beruházásokat állít le, és forrásokat von el. A Mini-Dubaj beruházásról szólva pedig hozzátette: eközben „luxuszárványt akarnak létrehozni luxusplázákkal, luxusirodákkal”.

A miniszterelnök válaszában visszautasította, hogy a kormány sanyargatná a fővárost. Mint mondta: 2010-11-ben átvállaltak 280 milliárd forintnyi adósságot a Tarlós István előtti városvezetéstől. Hozzátette, hogy négyezermilliárd forintnyi beruházást valósítottak meg, és jelenleg is zajlanak ilyen projektek.

Orbán szerint inkább aránytalanul sok pénzt juttatnak a fővárosnak, miközben más városok is vannak az országban. Hozzátette:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!