A magyar kormányfőt egy étteremben fotózták le mások társaságában, a lesifotón jókedvűnek tűnt. Az egykori olasz miniszterelnök búcsúztatóját a milánói dómban tartották.


Orbán Viktor szerdán Milánóba utazott Silvio Berlusconi temetésére, a magyar miniszterelnököt pedig a Repubblica olasz napilap fotósa lefényképezte egy helyi étteremben, miközben ebédelt.

Az esemény előtt a Repubblica olasz napilap lefotózta a magyar miniszterelnököt, amint egy milánói étteremben borozgat ebéd közben. Többen is ültek az asztalnál Orbánnal, de a lesifotón őket nem lehet beazonosítani.

Az olasz lap szerint a külföldi vezetők közül Abdul Latif Rashid iraki elnök és Tamim bin Hamad katari emír ment el a temetésre. Az Európai Uniót az olasz pénzügyi biztos, Paolo Gentiloni képviselte, az uniós tagállamok nagykövetüket küldték szertartásra.

Ugyan Vlagyimir Putyin jó kapcsolatban volt Berlusconival, kihagyta a búcsúztatását. Ebben valószínűleg jelentős szerepet játszott, hogy az orosz elnök ellen érvényben van a hágai bíróság nemzetközi elfogadóparancsa az ukrajnai háborús bűnök miatt.

A temetés után Berlusconi koporsóját elhamvasztják, és a hamvait a milánói birtokán álló mauzóleumban helyezik majd el.

Forrás: HVG, Repubblica


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!