A főváros új polgármestere első munkanapján levében kért találkozót Magyarország miniszterelnökétől.

Karácsony Gergely azt akarja kérni Orbán Viktortól, hogy "állítsa le a fővárosi látványberuházásokat, ellenben nyújtson több pénzt a kormány a közösségi közlekedés finanszírozására" - nyilatkozta két héttel ezelőtt az ATV Heti Naplóban.

Az ATV azt kérdezte pénteken a Nemzeti Vértanúk emlékműve újraavatásán a távozóban lévő miniszterelnöktől, hogy megkapta-e már Karácsony Gergely levelét, és találkozik-e vele a Karmelitában.

"A levelet már megkaptam" - felelte szűkszavúan Orbán Viktor. Továbbá azt is mondta, hogy várja a Fővárosi Közgyűlés első ülését.

A közgyűlés kedden, november 5-én ül össze, és rögtön munkához lát az új testület. Kihirdetik a klímavészhelyzetet, dönteni fognak az átláthatóságról és az utazási kedvezményekről, viszont a Tiborcz-adóról még nem.

A Fővárosi Érdekegyeztető Tanács felállításának előkészítéséről és a Római-part területére vonatkozó változtatási tilalomról is dönthetnek Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára, valamint öt főpolgármester-helyettest is megválasztanak majd.