Így fejezte ki szolidaritását a rasszista megjegyzésért eltiltott játékossal a kormányfő. Az Újpest is elfogadhatatlannak tartja a döntést.


A Blikk írta meg, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Trollfoci Instagram-bejegyzése alatti kommentben fejezte ki véleményét arról, hogy Mészöly Gézát egy rasszista megjegyzése miatt az MLSZ három hónapra eltiltotta a játéktól.

A többi kommentelő között nem aratott osztatlan sikert a miniszterelnök kiállása. Néhányan nyomdafestéket nem tűrő szavakkal reagáltak Orbán kommentjére, többek aktuálpolitikát is kevertek a hozzászólásukba. „More, ne védd a rasszistákat” – írta egyikük, míg másik azt kérdezte: „ez komoly? Itt tartunk, hogy rasszista paraszt beszéd mellett áll ki OV?” Más rögtön mögöttes tartalmat látott a kiállás mögött, mondván: „valóban, Önt is eltilthatnák egy rövidebb-hosszabb időre”. Míg volt, aki aktualitással is fűszerezte válaszát: „Kegyelmet neki!” – írta.

Mészöly a következő mondatok miatt kapta az eltiltást:

A döntést mind az Újpest, mind Bognár György, a paksiak vezető edzője túl szigorúnak tartja. A jelek szerint velük áll egy platformon a kormányfő is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!