Felhajtás nélkül utazott repülővel Orbán Viktor, akit a hvg.hu olvasója vett észre a Wizz Air hétfői, Milánóból Budapestre tartó járatán.

Az utas szerint

a miniszterelnök elvegyült a többi ember között a várakozásnál, miközben egy tabletbe merült és olvasgatással töltötte az időt a felszállásig. Saját maga tette be a kézipoggyászát a csomagtárolóba, és egyszerű turistaként utazott a fapados gépen, ami hétfőn este 10 órakor indult a milánói Malpensa repülőtérről.

Az informátor fotókat is készített a kormányfőről, aki mellett állítólag két lánya is ott volt, de őket a forrás nem tudta pontosan beazonosítani, de az biztos, hogy nem a legidősebb, Orbán Ráhel volt a gépen.

Orbán Viktorral ezúttal nem utazott biztonsági személyzet, viszont az információt kiszivárogtató utas szerint volt két civil ruhás, olasz rendőrnek látszó férfi, akik folyamatosan figyelték a miniszterelnököt.

A kormányfő jelenléte állítólag nemcsak az utasokat döbbentette le, de a légiutas-kísérőket is, akik láthatóan nem tudtak arról, hogy ilyen fontos vendég is lesz a fedélzeten.

Orbán Viktor a gép leszállása után egy rá váró kisbuszba szállt be a Liszt Ferenc Repülőtéren.