Újra elmondta azt is, hogy év végére 10 százalék alá fog csökkenni az infláció, amiért elsősorban a szankciókat tartja felelősnek. A genderkérdésben pedig „áthidalhatatlan szakadékot” lát Brüsszel és Magyarország között.


A péntek reggeli interjúban az inflációról is beszélt Orbán Viktor. Megerősítette, hogy az év végére az infláció egyszámjegyű lesz, de abban megoszlanak a vélemények, hogy ezt milyen ütemben érik el.

Az ehhez szükséges intézkedéseket meghozták.

- mondta. Szerinte a legfontosabb inflációcsökkentő eszköz a szankciók eltörlése, de ezt Magyarország nem tudja megtenni. Azt viszont igen, hogy megvétózzák azokat a döntéseket, amik a legnagyobb kárt okoznák a magyar gazdaságnak.

Emlékeztetett: tíz szankciós csomag van már mögöttünk, ami "tíz véres csatát" jelent politikai értelemben, amikor a magyar érdekekért ki kellett állni, és a külügyminiszter vezetésével ezeket a csatákat "sikeresen le is hoztuk".

A gyermekvédelmi törvény is szóba került.

Szerinte Magyarországon a gyermeknevelés maradjon a szülők felelőssége és az iskolában ne népszerűsíthessenek olyan életfelfogást, amelyhez a szülők nem járultak hozzá. Utóbbinak része a nemi identitás is, az ezt elbizonytalanító propagandát szerinte Brüsszel vissza akarja vinni a magyar iskolákba.

Ez viszont a pedofil bűncselekményekhez vezethet szerinte. Ezért a szülők a kormánytól azt várják, hogy segítsen nekik megvédeni a gyerekeket.

- mondta.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!