Cikkünket frissítjük.


Péntek reggel a Kossuth rádiónak adott interjút Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint a következő napok legfontosabb kifejezése a szigorú menetrend és a fokozatosság lesz. A kormányfő arról is beszélt, hogy a vírus itt van, vakcina pedig egyelőre nincs, ezért a védekezés nem érhet véget. Az eddigi tapasztalatok szerint az idősekre a legveszélyesebb a fertőzés, rájuk, illetve a fővárosra külön szabályokat kell alkotni.

Magyarország az első csatát megnyerte a vírussal szemben

- mondta a miniszterelnök, hozzátéve: ha újra támadna a vírus, nincs olyan település, ahol bárkinek attól kellene tartania, hogy nem jut megfelelő ellátáshoz. Most az a kérdés, hogy hogyan lehet újraindítani az életet, szerinte

így élni - amit a védekezés kikövetelt - nem lehet.

Az újraindításhoz az egyik legfontosabb példa Ausztria,

Kiemelte: tudósok szerint nincs olyan, hogy egy világjárvány egyetlen hullámban levonul, Magyarorországon október, november környékén újabb hullámra számíthatunk, erről nem lehet tudni, hogy gyengébb vagy erősebb lesz.

A miniszterelnök arra is kitért, hogy egy, a koronavírushoz hasonló helyzetben a nemzetközi befektetők meglátják a lehetőséget és csodálkozott volna, ha Soros György nem bukkan fel. Szerinte ez megtörtént, Magyarország viszont nemet mond ezekre az ajánlatokra.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!