Orbán Viktor kormányfő és Angela Merkel, Németország kancellárja a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából ökumenikus istentiszteleten beszédet mond Sopronban. Erről ebben a frissülő cikkben számunk be.

Tárgyal egymással a két országvezető, utána sajtótájékoztatót is tartanak, amelyről beszámolunk majd.

Merkelt Szijjártó Péter külügyminiszter fogadta Sopron határában, így:

Szijjártó Péter miniszter fogadja a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából érkező Angela Merkel német kancellárt Sopron határában. Fotó: Kovács Márton / KKM / MTI

500 méterenként 2 rendőr

A templom környéke hermetikusan le van zárva - jelentette a 24.hu tudósítója a helyszínről. A környező utcákba sem lehet bemenni. A templomot egyetlen egy bejáraton keresztül lehet megközelíteni tehat esély nincs kint politikus közelébe kerülni. A templomba csak néhány újságírót engednek be, de sem kamerát sem telefont nem vihetnek be magukkal.

Sopronban fokozott a rendőri jelenlét. A templomhoz vezető főutakon nagyjából 500 méterenként áll 2 rendőr. Illetve folyamatosan köröz a város felett egy rendőrségi helikopter is.

Kiemelt kép: Berlin, 2018. július 5. Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár érkezik a megbeszélésüket követő sajtótájékoztatóra Berlinben 2018. július 5-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!