Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Orbán Viktor miniszterelnök még hétfőn közölni fogja a karácsonyi időszakra vonatkozó járványügyi döntéseket.


A miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban elmondta: egy hónapja tart a kijárási korlátozás. Két hete célzott, tömeges tesztelés indított az ország, ennek eredményein túlmenően több egészségügyi szakemberrel, professzorokkal és tudósokkal is konzultált a miniszterelnök, azt mondták: a szigort fenn kell tartani. Azt mondták, szigor kell mert karácsony jövőre is lesz, most az a fontos, hogy mi is legyünk - fogalmazott Orbán Viktor.

Az operatív törzs hétfő hajnali döntései értelmében:

a kijárási tilalom és a szigorú szabályok január 11-éig érvényben maradnak, tehát este 8 és reggel 5 között továbbra is tilos lesz az utcán tartózkodni. December 21-én dől el, hogy szentestére enyhíthetnek-e, az viszont már biztos, hogy szilveszterre nem fognak: elmaradnak a bulik, az utcabálok.

Hozzátette: "Azt gondolom, hogy egy jó utcabálért vagy egy buliért nem érdemes kockára tenni mindazt, amiért hónapokon keresztül együtt dolgoztunk."

A megoldás a vakcina, holnaptól indul a regisztráció. A kormányfő azt kérte, hogy az emberek tartsák be a járványügyi szabályokat és "közös erővel fékezzük meg a vírust"

Koronavírus - Még több hír a témában

Kásler Miklós: 3-5 ezer magyar vehet részt az orosz vakcina tesztelésében

Moszkvában járt a magyar delegáció.

Ebbe bele fogunk dögleni - mondja a bezárásra kényszerült vendéglátós

Megvan, kik kapják meg először a koronavírus elleni oltást Magyarországon


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!