Szombaton mondott beszédet a miniszterelnök az ellenzék hevesen reagált ismét.


Az ellenzéki pártok egytől egyig reagáltak Orbán Viktor Várkert Bazárban elmondott beszédére, a Telex foglalta össze a reakciókat. A miniszterelnök súlyos kijelentéseket tett a beszédje során. Elmondta, hogy ha 2022 volt a legnehezebb, akkor 2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta; a lassan már állandósult migráció mellett két új ellenség, veszély leselkedik ránk: a háború és az infláció.

Az ellenzéki pártok közül gyakorlatilag az összes reagált a szombati beszédre, főként közleményekben, de volt, aki Facebook-videóval üzent a miniszterelnöknek.

- írta ki a Facebook-oldalára Hadházy Ákos.

DK

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint Orbán évértékelő beszéde kétségbeesett kísérlet volt, hogy egy utólag gyártott ideológiával megmagyarázza az elmúlt 12 év kormányzásának súlyos kudarcait. A DK szerint

Momentum

A Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc közleményében azt írta, hogy a mai magyar politika egy olyan rémálom, amiben a szemfényvesztő populisták hazugságai ismétlődnek megállás nélkül. Gelencsér szerint hazugság, hogy a rezsicsökkentés működik; hazugság, hogy hatósági ár működik; hazugság, hogy a munkaalapú társadalomban meg lehet élni; hazugság, hogy Oroszország a barátunk; hazugság, hogy az EU az ellenségünk.

Jobbik

A Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton arról posztolt, hogy ma az jelenti a legnagyobb veszélyt, hogy Putyin utolsó európai szövetségese kivezeti Magyarországot az Európai Unióból, szerinte Orbán a békéről papol, de a magyarok biztonságát jelentő európai szövetségeseivel háborúzik.

Párbeszéd

A Párbeszéd közleményt adott ki: szerintük Orbán Viktor, aki miatt Magyarország Európa szégyenpadján ül, kifelejtette a szövegéből, hogy ő az egyetlen, aki támogatja Vlagyimir Putyint, Európa agresszorát, a szuverén Ukrajna békés polgárainak hóhérját, és miatta nem jutnak hozzá a magyarok a nekik járó uniós forrásokhoz.

A Mi Hazánk

A Mi Hazánk szerint itt az ideje, hogy a kormány megváltoztassa a gazdaságpolitikáját, a multik szolgalelkű kiszolgálása helyett végre a magyar emberek érdekeit képviselje. A párt szerint a stratégiai területeken nem tud előrelépést felmutatni a kormány, a népesség továbbra is csökken, a magyarok elszegényednek, egyre többeknek okoz nehézséget az alapvető élelmiszerek megvásárlása.

LMP

Az LMP képviselője, Kanász-Nagy Máté videóval jelentkezett.

MSZP

Az MSZP közleménye szerint Orbán kizárólag kormányzásától független tényezőkkel indokolja az országot ért negatív hatásokat, felelőssé csak a háborút és az EU-t teszi, saját és kormánya felelősségéről hallgat. Orbán csak a hazugságait ismételgeti, köztük azt, hogy az ellenzék háborúpárti.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!